Bocs: Michelin-csillagot kapott egy 13 eurós menüket áruló francia kávézó

Nagy volt a meglepetés, de végül az is kiderült, hogy tévedésről van szó. A vendégek addigra azonban már elárasztották az útszéli kávézót.

A Bouche à Oreille kávézó főként a helyi munkások kedvenc vendéglátóegységeként volt ismert Bourges városában. Olcsón árultak gyorsételeket, a vendégkörük legnagyobb megelégedésére. Arra azonban ők sem számítottak, hogy a gasztronómia legnagyobb elismerését, a Michelin-csillagot is begyűjtik majd. A múlt héten publikált 2017-es online Michelin kalauzban ugyanis a kávézó neve és címe is szerepelt az egyik új üdvöskeként. A hírverésnek meg is lett az eredménye: az új vendégek elkezdték elárasztani a kávézót, ami okozott némi bonyodalmat a vezetőségnek.

„Kezdek teljesen elhavazódni, jönnek ugyanis ezek az új vendégek, akik 2, 3 és 4 főre akarnak asztalt foglalni, de persze itt van az összes régi vendégem is. A probléma az, hogy kicsi a hely és csak ketten dolgoznak a konyhán” – mondta a tulajdonos, Véronique Jacquet a Le Parisiannak.

Mint később kiderült, az egész tévedés volt, és a honlapra véletlenül került fel az út menti kávézó neve, mivel összekeverték egy ugyanolyan nevet viselő és hasonló címen bejegyzett étteremmel, ahol a 13 eurós gyorsételek helyett 48 euróért juthatnak haute cuisine menühöz a vendégek. A hibát korrigálták, a kávézó tulajdonosai pedig jót nevettek az egész történeten.

Fotó: Google Street View

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez