Bevásárlóközpontra zuhant egy kisgép Melbourne repülőtere mellett – videó

Mintha atomrobbanást hallottam volna – számolt be egy szemtanú a Daily Mailben. Utána tűzgömb látszott és gomba alakú füstfelhő.

Mindezt egy kis magánrepülő okozta Melbourne repülőtere mellett. A gép egy bevásárlóközpont raktárára zuhant, ahol a nyitás előtt szerencsére nem volt senki. Így csak a gép öt utasa veszítette életét Ausztráliában. A pilótán kívül az utasok gazdag amerikaiak voltak Texas-ból. Egy álom golfklubba igyekeztek a King-szigetre Tasmaniában.

A pilóta jelezte, hogy végzetes motorhibát észlelt és leadta a vészjelet. Ezt követően a gép lezuhant és felrobbant. A rendőrség lezárta a területet. A helyi rendőrfőnök elmondta: Victoria államban 30 éve nem történt ilyen súlyos légi baleset, pedig Melbourne repülőtere igen forgalmas. Szerencsére a repülőtér melletti bevásárlóközpont csak 10 órakor nyit, ezért sem vásárlók, sem pedig a személyzet tagjai nem voltak közvetlenül fenyegetve. Persze, ha sűrűn lakott övezet felett romlik el a kisgép motorja, akkor sokkal súlyosabb katasztrófa következhetett volna be Melbourne-ben, Ausztráliában.

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez