Nem szállt fel a gép a gyanús Wi-Fi HotSpot-név miatt

Talán mostanra már mindenkinek egyértelmű, hogy még viccből sem ordítjuk el magunkat egy reptéren, hogy „bomba”. Persze kétségtelenül érdekes hatásai vannak egy ilyen magánakciónak, de azért egyértelműen nem éri meg. Feltehetőleg nem volt tisztában ezzel egy ember, aki a melbourne-i reptéren okozott elég nagy kavarodást.

A Qantas egyik gépe este hét előtt tíz perccel indult volna az ausztrál reptérről, de kénytelen volt három teljes órán keresztül a kifutópályán vesztegelni. Az egyik utas ugyanis észrevette, hogy egy meglehetősen gyanús Wi-Fi HotSpot név található a közelben. A kérdéses elnevezés a Mobile Detonation Device volt. Ez magyarul nagyjából annyit tesz: Mobil Detonációs Szerkezet.

Az egyértelműen viccnek szánt HotSpot viszont – teljesen érthető módon – annyira felzaklatta mind az utasokat, mind a repülő legénységét, hogy leállították a felszállást. Első körben meg akarták találni, melyik utas telefonja adja a jelet, hogy eltávolítsák az eszközt, de aztán hamar kiderült, hogy előfordulhat: egyszerűen a terminálból ér el a gépre a jel.

Bár a repülőtér biztonsági személyzete nem találta veszélyesnek a szituációt, és útjára is indította volna a gépet, sok utas nem érezte magát biztonságban, így inkább leszálltak. Az ő elszállásolásukról a következő járatig a Qantas gondoskodott.

Végül három órával a tervezett indulás után, este 20:55-kor szállt fel a gép.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez