Véletlenül bombát dobott Bagdadra a hadsereg vadászgépe

Egy iraki vadászrepülő éppen Bagdad felett szállt, amikor véletlenül ledobta egyik bombáját. A földön tizenketten haltak meg.

Az iraki kormány orosz gyártású repülőgépe az ISIS ellen vívott háborúban szolgál. A baleset idején éppen visszafelé tartott a bázisra, ezért repült Bagdad felett. Saad Maan Ibrahim, a hadsereg szóvivője szerint valamilyen műszaki hiba okozhatta a bomba véletlen kioldását. A gépet, egy Szuhoj 25-öst több másikkal együtt az oroszoktól kapta az iraki hadsereg az Iszlám Állam elleni harchoz.

A robbanás több házat is letarolt az iraki főváros Új-Bagdad nevű, keleti városrészében. Tizenketten haltak meg és legalább 25 a sérültek száma. A tizenkét emberből három gyerek és kettő nő.

A közel-keleti ország a 2011-es amerikai kivonulás óta most éli legnagyobb válságát az Iszlám Állam területfoglalásai miatt. Tavalyi villámakciójában a terrorszerevezet az északi és nyugati országrész nagy területeit vonta ellenőrzése alá, a második legnagyobb iraki várossal, Moszullal és Anbar tartomány túlnyomó részét is megkaparintva.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez