110. születésnapján a hosszú élet titkát is felfedte az apáca

Olaszország legidősebb apácája hétfőn ünnepelte a kerek évfordulót. Két világháborút élt át, tíz pápa és 57 miniszterelnök váltotta egymást az élete során.

Candida Bellottit hatalmas bulival ünnepelték a 110. születésnapján, még maga Ferenc pápa is üdvözletét küldte az apácának, aki mögött izgalmas élet áll. 1907-ben, Veronában született és 1931-ben vonult be egy zárdába, majd kórházakban és szeretetotthonokban dolgozott Olaszországban. 2000-ben, 93 évesen költözött a Szent Kamill kolostor anyaházába, ahol aktív szerepet tölt be a mai napig a közösségi programokban.

Mérföldkőnek számító születésnapján rengetegen ünnepelték, a többi között egy hatalmas tortát is kapott. Ő pedig, mint mindig, most is szeretettel árasztotta el a közösséget, és még a hosszú élet titkát is megosztotta a jelenlévőkkel:

„Fogadd el a dolgokat úgy, ahogy jönnek. Szeress, szeress és szeress mindig – örömmel! Legyen hited a jövőben, és dolgozz keményen azért, hogy megvalósítsd az álmaidat!” – tanácsolta a fiatalabb generációnak a The Local olasz kiadása szerint.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez