Bocsáss meg, Gustavito! – brutálisan végeztek Salvador kedvenc vízilovával

Naponta tíz embert gyilkolnak meg Salvadorban, ahol ezek a hírek már nem ráznak meg szinte senkit, de Gustavito szörnyű halála valóságos népmozgalmat indított el a közösségi médiában.

Bocsáss meg, Gustavito! – így kérnek elnézést a 15 éves közönségkedvenc vízilótól, aki hosszas agónia után lehelte ki lelkét az állatkertben San Salvadorban. A kulturális miniszter barbárságnak nevezte a víziló lemészároltását. A rendőrség országos hajtóvadászatot indított Gustavito gyilkosai után.

Mi történt ? A hétvégén éjszaka ismeretlenek behatoltak a víziló szállására az állatkertben San Salvadorban. Valószínűleg ólomcsövekkel és valamilyen vágóeszközökkel voltak felfegyverkezve. Az állatorvosok szerint tartósan ütlegelték a szerencsétlen Gustavitót, majd a gyerekek kedvencének torkát próbálták meg elvágni. Ez végülis nem sikerült, de olyan súlyos sebeket okoztak a szerencsétlen vízilónak, hogy az végülis belehalt a brutális támadásba.

Ki és miért ölhette meg Gustavitót? A választ egyelőre senki sem tudja, de Salvadorban mindenki a helyi gengszterbandákra gyanakszik. Ezek a gengszterbandák jórészt olyan tagokból állnak, akik Los Angelesben töltötték a gyerekkorukat. Salvadorban ugyanis polgárháború dúlt. Ez elől sok család Los Angelesbe menekült. A polgárháború aztán véget ért, és a családok nagy része visszatért Salvadorba. A gyerekek jó része az utcai harcokban szerezte meg első tapasztalatait Los Angelesben. Hazatérve ezt tökélyre fejlesztették. Ezért hal meg naponta legkevesebb tíz ember gyilkosság miatt Salvadorban. De szegény Gustavito miért? Valószínűleg szimbólum volt és egy gengszterbanda meg akarta mutatni a többinek: még attól sem riad vissza, hogy a gyerekek kedvencét, Gustavitót, a vízilovat brutálisan meggyilkolja Salvadorban.

Fotó: Gustavito / ABC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez