Vizsgálat indult a nőgyűlölő európai honatya ellen

A szélsőjobboldali lengyel képviselő szerint természetes, hogy a nők kevesebbet keresnek, hiszen kevésbé intelligensek, mint a férfiak

A 74 éves szélsőjobboldali lengyel képviselő már nem először sokkolta az Európai Parlamentet. Korábban már kapott büntetést, mert náci karlendítéssel üdvözölte képviselőtársait, illetve egy másik esetben a munkanélkülieket niggereknek nevezte. Most is büntetés várhat rá-  hangsúlyozta Antonio Tajani. Az Európai Parlement elnöke személyesen jelentette be, hogy vizsgálat indul Janusz Korwin-Mikke képviselő ellen, mert szexista kijelentést tett. Az európai munkabérekről folyó vitában a szélsőjobboldali képviselő kijelentette: a nőknek kevesebbet is kell keresniük, mert kisebbek, gyengébbek és kevésbé intelligensek, mint a férfiak! A teremben már akkor kitört a felháborodás, amikor elhangzottak ezek a sértő szavak. Most kiderült: hivatalos vizsgálat is lesz.

Mit jelent ez a gyakorlatban? Minthogy aligha valószínű, hogy a szélsőjobboldali képviselő visszavonja kijelentését és bocsánatot kér, ezért minden bizonnyal valamiféle büntető szankcióval számolhat. Az Európai Parlament irodája szerint enyhébb megítélés esetén szóbeli megrovásban részesülhet a szélsőjobboldali képviselő. Ez pénzbüntetést jelent. Ha viszont súlyosabb ítélet születik, akkor egy időre felfüggeszthetik a lengyel képviselő mandátumát. A felfüggesztés idején nem vehet részt az Európai Parlament munkájában és ennek megfelelően a jövedelme is jóval kevesebb lesz a szélsőjobboldali képviselőnek, aki szerint természetes, hogy a nők kisebb fizetést kapnak, hiszen kevésbé intelligensek, mint a férfiak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. piterek45

    Elnezest de Janusz Korwin Mikke egyaltalan NEM ” szelsojobboldali. “.. Talan eloszor tajekozodni kellene milyen opciot kepvisel, megnezni az eletrajzat , es utana ilyen hatasvadasz jelzoket akasztani a nyakaba… Politikai nezetei elegge nem konvencionalisak de inkabb libertin – konzervativkent lehetne megnevezni. Valoban nagyon excentrikus szemelyiseg, nagyon sajatos szarkazmussal , valamint nagyon kontaverzios kijelentesekkel, de azokat sokszor felreertik, ( legtobbszor politikai ellenfelei direkt )

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez