900 pénzérmét operáltak ki egy teknősből Thaiföldön

A gondozóknak feltűnt, hogy nehézkesen mozog, de arra ők sem számítottak, hogy egy kisebb vagyon gyűlt össze a gyomrában.

Thaiföldön, Sri Racha egyik szökőkútjában élt Bank, a 25 éves, zöld tengeri teknős. Sajnos a hétköznapjai nem voltak valami nyugodtak, mivel a medencéjébe a turisták babonából rengeteg pénzérmét dobáltak, ettől várták ugyanis, hogy szerencséjük lesz. A teknős a csillogó érméket elkezdte összegyűjteni, pontosabban, megette őket, így a saját testében raktározta el vagyonát.

Gondozóinak feltűnt, hogy az állat egyre nehezebben mozog, így elszállították egy állatkórházba, ahol a CT felvételek elemzésekor kiderült a panasz oka. Meg is operálták, a Chulalongkorn Egyetem öt sebészhallgatója négy órán keresztül műtötte a teknőst, és 915 darab pénzérmét távolítottak el a gyomrából. Különösen bonyolult operáció volt, mivel egy nagy golyóvá álltak össze az érmék, de végül sikeresen zárult a műtét. – számolt be róla az AP.

A beteget továbbra is kórházban ápolják. Még két hétig folyadékdiétán lesz, de remélhetőleg gyorsan felépül majd az emberi felelőtlenség miatt kialakult szenvedéséből.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez