Sikeres akar lenni a munkahelyén? Ez kell hozzá: tartós párkapcsolat, aktív szexuális élet

Ezt tanácsolja Keith Leavitt professzor, aki a Journal of Management című lapban tette közzé kutatási eredményeit a szexuális élet és a munkatermelékenység összefüggéseiről. Az amerikai professzor, aki a Washington egyetemen dolgozik Oregon államban, 159 pár szexuális életét tanulmányozta két héten át. Az eredményről a párizsi Le Figaronak nyilatkozott.

“Mégiscsak, nem behatolás az emberek intim szférájába, ha a szexuális életet a munkatermelékenységgel összekapcsolva vizsgáljuk?” – tették fel a kérdést a professzornak.
“Ha alaposan elemezzük az emberek alvási szokásait, vagy épp kalória bevitelét, akkor miért ne vizsgálhatnánk a szex és a munkahelyi hatékonyság kapcsolatát?!” – így kérdezett vissza Keith Leavitt professzor, aki szerint a gyakori szex kiváló ösztönző a munkahelyi hatékonyság növelésére.

Azért is választott házaspárokat a vizsgálatokhoz, mert ott nem nagyon kell kutatni a partner után, ezért a szex náluk gyakoribb, mint másoknál. Nyilvánvaló, hogy nem maga a házasság számít, hanem a tartós kapcsolat. “Biztos vagyok benne, hogyha a tartósan együtt élő párokat vizsgáljuk, ugyanezt az eredményt kapjuk.” – hangsúlyozta az amerikai kutató. Az is fontos volt a vizsgálat szempontjából, hogy a kapcsolat ne legyen vadonatúj, vagyis ne legyenek különösen kirívó különbségek.

A sikeres szex másnapján mindkét fél jobban teljesített a munkahelyén. Nem csak az eredmények lettek jobbak, de a hangulat is. “Aki örömet lel az ágyban, az a munkahelyét is derűsebb színben látja!” – állapítja meg a jeles szexkutató. Rámutat arra: a főnöknek is érdeke, hogy a munkatársak szexuális élete kiváló legyen!
Mit tehet ezért egy főnök? Például nem ad ki olyan feladatot, amit otthon kell megoldani. Nem zaklatja otthon munkatársát szakmai problémákkal. Fontos, hogy a munkatársaknak legyen idejük és kedvük a szexre. Ebből a szempontból abszolút mélypontot jelez, ha a pár hazaviszi a munkahelyi problémáit. “Mindenképp javaslom, hogy a sikeres szexuális élet érdekében szakadjunk el a munkahelytől amint kiléptünk az ajtón! Nem könnyű ez manapság az okostelefonok idején, de mindenképp ajánlatos, mert csak így lehet elég gyakori a sikeres szex, mely a munkahelyi hatékonyság előfeltétele is.” – magyarázta a professzor.

Mi van akkor, ha életünk párja fejfájásra hivatkozik amikor mi szexelni szeretnénk? “Akkor mondjuk azt neki: drágám, holnap fontos értekezlet lesz a munkahelyemen. Nem tudnék helytállni igazán, ha előtte nem szexelhetnék egy jót!”-  nyilatkozta Keith Leavitt professzor a párizsi Le Figaronak tanulmányáról, mely a Journal of Managementben jelent meg az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez