Soha nem volt akadály, hogy nő vagyok – íme, az Emirates legfiatalabb pilótanője

Alia al-Muhairi a nőnapon került reflektorfénybe. Akkor repült az Emirates egyik Airbus A380-asa először teljes női személyzettel. Alia volt az elsőtiszt, Nevin Darwish pedig a kapitány a Dubajból Bécsbe tartó járaton.

Az egész Egyesült Arab Emírségek legfiatalabb pilótanőjét az Al Arabiya televízió faggatta a pályájáról. “A repülés férfiak uralta terület. Arra gondoltam, miért ne próbálhatnám meg nőként. Semmivel nem vagyok kevesebb, mint a férfi kollégák.”

Jóllehet a család is, az ország is támogatta, sokan ellenezték az ötletet. “Először az édesanyám is megijedt, azt mondta, nehéz lesz nőként egyedül utazgatnom. Mások azt mondogatták, hogy a szokásaink és a hagyományaink tiltják a nőket az ilyen pályától. De végül minden segítséget megkaptam.”

Alia al-Muhairi 2012 óta dolgozik elsőtisztként, és most arra bátorítja az Emirátusok lányait, hogy kövessék. “Van egy barátnőm, akit inspirált a történetem, és most Londonban vesz részt pilótaképzésen. Jól csinálja, remélem, egy nap majd együtt repülhetünk.” Ő maga most kapitányi babérokra tör, aztán majd később az Emirátusok következő fiatal pilótanemzedékét szeretné tanítani.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez