Gyilkosságok Goában: 245 külföldit ölhettek meg India legkisebb államában

A turisták körében népszerű célpont Goa, gyönyörű tengerpartjai, izgalmas éjszakai élete és olcsósága miatt. Időről-időre azonban furcsa események árnyékolják be a napsütéses államot.

Évente több, mint 5 millió turista látogatja India legkisebb, de egyben egyik leghíresebb államát, Goát. Nagyszámú külföldi közösség is él itt, főként Európából, Amerikából és Ausztráliából költöznek sokan a tengerparti városokba, amik messze földön híresek az itt rendezett éjszakai bulikról. Főként ezért, valamint az olcsósága és természeti adottságai miatt népszerű a látogatók körében a helyszín, aminek jóhíre egyre gyakrabban kerül veszélybe az ott történt furcsa halálesetek miatt.

A The Guardian beszámolója szerint az elmúlt 12 évben több, mint 245 külföldi halt meg az indiai állam négy tartományában. Legtöbbjüknél tisztázatlan, hogy mi okozta a halál beálltát, de néhány esetben – összesen hétszer – a rendőrség megállapította, hogy gyilkosság áldozatai lettek a főként nyugati turisták. További 157 halálesetben természetes, vagy baleset által bekövetkezett elhalálozást dokumentáltak. 20-an öngyilkosságot követtek el, 23 ember megfulladt, további 39 esetben pedig ismeretlen, mi okozta a halál beálltát.

Az elhunytak rokonai azonban úgy gondolják, a rendőrség által szolgáltatott információk nem hitelesek, és sokkal több esetben történt gyilkosság, mint ahogy azt dokumentálták. Erre a körülményekből következtetnek, valamint független szakértők véleményéből, akik újra megvizsgálták a holttesteket, miután a családoknak sikerült hazaszállíttatniuk őket Indiából. Fejsérülések, szexuális erőszak és fojtogatás nyomait találták a holttesteken a boncolás során, ami miatt a családok jó esetben gondolhatják, hogy családtagjukat meggyilkolták.

Nemrégiben letartóztattak egy helyi férfit, akit egy ír-brit nő meggyilkolásával vádolnak. Bizonyíték is van ellene, egy biztonsági kamera felvételén ugyanis jól látszik, hogy a nő egy buliból a férfival együtt távozott, később azonban már csak a holtteste került elő. A férfit – akit többen helyi bandatagként írtak le – a 28 éves nő megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsítják. A legtöbb esetben azonban sajnos nincs ilyen kézzel fogható bizonyíték a tettes azonosítására.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez