Dél-afrikai kereskedelmi-befektetési fórum Budapesten

A dél-afrikai Trade and Investment Kwazulu Natal kereskedelmi és befektetést támogató ügynökség európai körútjának egyik fontos eseménye volt a Gundel étteremben megrendezett kerekasztal-beszélgetés.

Az eseményen a szervező nagykövetség munkatársai mellett ott voltak többek közt a BKIK, az AHU, a HTCC és az Eximbank képviselői is.

dscf0014

A Dél-Afrikai Köztársaság nagykövete, Johann Marx úr nyitóbeszédében országáról és annak gazdaságáról szólt. Kiemelte, hogy bár hazája a kontinens legfejlettebb és legiparosodottabb állama, a munkanélküliség nagy probléma az 55 milliós országban, ahol 6-7 millió külföldi él. Magyarországgal nagyon jók a politikai és gazdasági kapcsolatok és fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a magyar kormány támogatásával 100 ösztöndíjas jöhet tanulni hazánkba, angol nyelvű képzésre.

del-afrika-nagykovete-johann-marx

A Külgazdasági és Külügyminisztérium Afrika főosztályának vezetője, Horváth Márk a déli nyitásról tartott ismertetőt. A program egyik fő iránya Afrika, ahol az utóbbi években négy nagykövetség is nyílt, így már 6 magyar nagykövet, több tiszteletbeli konzul és kereskedelmi szakdiplomata segíti a kapcsolatok bővülését.

horvath-mark

A Kwazalu Natal tartományból érkezett befektetést támogató ügynökséget a cég ügyvezető igazgatója, Nevill Matjie mutatta be.

nevill-matjie-2

A prezentációkat követően bemutatkoztak a részt vevő cégek és intézmények. A délután folyamán – és holnap is – magyar vállalatokat látogatnak meg a vendégek Budapesten és vidéken.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez