Boszorkányüldözés Pápua Új-Guineában: gyerekeket is gyilkoltak

Több mint száz embert vádolnak az óceániai országban azzal, hogy megöltek hét szerencsétlen “boszorkányt” – köztük két kisgyereket is.

Feldühödött falusiak egy csoportja megrohant egy isten háta mögötti kis falut, amelyikben szerintük boszorkányok éltek. Hetet közülük elkaptak és agyonvertek! Két kisgyerek is boszorkánynak minősült és áldozattá vált: az egyikük három, a másik ötéves volt.

Sanguma – ez az általános összefoglaló elnevezése azoknak a babonás elképzeléseknek, melyek emberfeletti erőt tulajdonítanak egyeseknek. Három éve például egy férfi azt állította, hogy négy nő kitépte a szívét, majd visszahelyezte azt! A négy nőt a falu közepén kínozták. Egyikük bele is halt a kínzásba.

Túlságosan is sokáig voltak elnézőek a hatóságok az ilyen gyilkosságokkal szemben – állítják jogvédő szervezetek, melyek most azt várják: példás ítélet születik a perben. Összesen 122 vádlott van. A támadásban, mely a boszorkányok kivégzésével végződött, gyerekek is részt vettek. A legfiatalabb tíz éves volt. A modern technika is átokká vált. Sok akció, melyet állítólagos boszorkányok ellen követtek el, felkerül az internetre. Sokan ebből merítenek ihletet arra, hogy hasonló rémes tetteket kövessenek el. Ezért várnak szigorú ítéletre a nagyszabású boszorkányperben, melyet Pápua Új-Guineában tartanak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez