117 éves időkapszulát találtak egy svájci építkezésen

Lausanne egykori építőmunkásai először üvegbe zárták, majd betonba falazták az utókor számára az 1900-ból származó üzenetet.

“Üdvözlet annak, akit az a megtiszteltetés ér, hogy megtalálja ezt az üzenetet” – ez állt azon a papírfecnin, amit egy lausanne-i építkezésen találtak meg a hét elején, befalazva. A betonba rejtett üvegben még egy újságpapírt is elhelyeztek – az első kiadását az egykori szocialista-anarchista újságnak, a Le Réveilnek.

000lausanne1

Azt sajnos nem sikerült kideríteni, hogy pontosan kitől származhatott az üzenet, mivel csak egy keresztnevet hagyott maga után a feladó, aki Frederick-ként írta alá a levelet. A város egyik képviselője a The Local svájci kiadásának elmondta, hogy a papírok jó állapotban voltak, és nem károsodtak a 117 év alatt. Jelenleg a városi archívumban őrzik őket.

A munkások éppen Lausanne egyik külvárosi kerületének a promenádját újították fel, így bukkantak az időkapszulára. Ouchy tóparti sétányát 1896 és 1901 között építették, helyreállítását pedig 2015-ben kezdték el. A munkálatok várhatóan 2020-ra fognak befejeződni – addig pedig még arra is van esély, hogy újabb üzenet kerül elő a múltból.

Fotó: Ville de Lausanne

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez