Az Iszlám Állam végzett egyik harcosa kisgyerekével, mert az apa haza akart térni Ausztráliába

Brutális eszközökkel akarja fenntartani a fegyelmet a Szíria és Irak területén működő Iszlám Állam, melyet mindkét országban egyre jobban fenyegetnek a külföldről is támogatott kormánycsapatok. A dezertőrökre azonnali halál vár. Ha őket magukat nem tudják elérni, akkor a családjukra sújtanak le.

A londoni Daily Telegraph szerint egy ausztrál dzsihádharcos felvette a kapcsolatot hazája diplomáciai képviseletével, hogy hazatérjen. Az Iszlám Állam azonnal lesújtott: végeztek a dzsihádharcos kisgyerekével. Ezért tartjuk bűncselekménynek, ha valaki magával viszi gyerekeit az Iszlám Államba – hangsúlyozta Ausztrália főügyésze.

Több mint száz olyan dzsihádharcosról tudnak Ausztráliában, akik az Iszlám Állam hadseregében harcoltak vagy még mindig harcolnak. A parlament már megszavazott egy törvényt, mely megfosztja ausztrál állampolgárságuktól azokat a dzsihádharcosokat, akik kettős állampolgárok. Ausztráliában is tartanak attól, ha az Iszlám Állam összeomlik, akkor hazatérnek a dzsihádharcosok, akik esetleg ott kísérelnek meg merényleteket.

Ennek mindenképp elejét akarják venni hiszen a terrorelhárítás még egyáltalán nem készült fel egy nagyszabású fenyegetésre. Washingtonban nemrég 68 állam külügyminisztere közös nyilatkozatban tett hitet amellett, hogy az Iszlám Államot mielőbb el kell pusztítani. Arra a kérdésre, hogy mi lesz az Iszlám Állam után Szíriában és Irakban, már jóval nehezebb megtalálni a feleletet. Az USA, Oroszország és Törökország vezérkari főnöke már egyeztetett erről. A katonai együttműködés tehát kialakulóban van.

Ami a diplomáciát illeti: Rex Tillerson amerikai külügyminiszter a jövő hónapban Moszkvába látogat. Az egyik fő cél: Washington és Moszkva elképzeléseinek összehangolása az iszlamista terrorizmus elleni harcban. Persze nyilatkozatok már voltak eddig is bőven, de az Iszlám Állam 2014 óta mégis csak fennáll, és arra is képes, hogy meggyilkolja a dezertálni vágyó külföldi dzsihádharcosok kisgyerekeit.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez