Szexbotrány miatt lemondott a 74 éves kormányzó

Szeretlek hátulról átölelni, miközben a kezeim a melleiden nyugszanak – mondta Alabama kormányzója politikai tanácsadójának, Rebekah Caldwell Masonnak. A hangfelvétel felkerült a közösségi oldalakra, és attól fogva egész Alabama a 74 éves kormányzó flörtjén mulatott.

Leszámítva persze az érintetteket, akik mindent megtettek, hogy tagadják a nyilvánvalóan fennálló viszonyt. Végül az FBI is rávetette magát az ügyre. A több mint 130 oldalas jelentés megállapította: Robert Bentley kormányzó mindent megtett, hogy akadályozza az igazságszolgáltatást, de hiába. Kénytelen volt elbocsátani politikai tanácsadóját. Miss Masonnak csak az állása szűnt meg, a kormányzó szerelme változatlanul megmaradt. Az FBI ezt dokumentálta is: Miss Mason továbbra is a kormányzóság autóit használta, bár erre már semmilyen jogosultsága nem volt. A kormányzó úr közpénzekből fizette Miss Mason ügyvédeit is. Az FBI ezenkívül azt is kiderítette: a kormányzó elfelejtett bejelenteni egy 50 ezer dolláros támogatást.

Így aztán bíróság elé került az ügy. A bíró enyhe ítéletet hozott, miután a kormányzó vállalta, hogy lemond. Felfüggesztett börtön és 7.000 dolláros pénzbüntetés az ítélet. Bentley kormányzó pedig le is mondott. Egy kukkot sem szólt a szexbotrányról vagy a gyanús pénzügyekről. Utóda, az eddigi alkormányzó már le is tette az esküt. Kay Ivy a második női kormányzó a déli Alabamában, az USA egyik legelmaradottabb államában, ahol szexbotrány miatt kényszerült távozni a 74 éves kormányzó.

Fotó: a kormányzó katonákat tüntet ki / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez