Hova utazzunk a húsvéti hosszú hétvégére?

Idén először a nagypéntek is ünnep, így a szokásos 3 helyett négynaposra nyúlt a húsvéti hétvége. Sokan utaznak el ilyenkor. De hova érdemes? Külföldre? Belföldre?

Mindkettőre – mondta a TV2 Mokka című műsorában Kiss Róbert Richard turisztikai szakértő. Itthon már megteltek és érdekesnél érdekesebb programokkal készülnek a szállodák. Külföldön pedig nemcsak klasszikus Húsvétot élvezhetünk, egészen különleges élményekben is lehet részünk. Firenzében például felvonulás lesz, Párizsban tojáskeresés az Eiffel-torony tövében, de magyar szótól lesz hangos London és Prága is.  Erdélybe szintén rengetegen utaznak, főleg Kalotaszegre, ahol tartják még a régi hagyományokat.

parizsi-husvet

A magyar városok, szállodák nagyon erősen építenek a Húsvétra, de nincs ez másképp máshol sem. Bécsben húsvéti vásár is vonzza az utazókat, a Schönbrunni kastélynál pedig izgalmas installációk vannak. Máshol, például Zágrábban óriástojásokat építenek a templomoknál.

zagrab

Nem mindenhol a nyúl hozza az ajándékot – van, ahol a harangok, máshol pedig csak simán, legendák nélkül ajándékozzák meg egymást az emberek. Svájcban csodásak a csokinyulak.

csokinyul

Ha valakinek az utolsó pillanatban jut eszébe, hogy elutazna, annak nincs könnyű dolga. A hazai wellness szállodák például nagyon zsúfoltak már. Így nem feltétlenül olyan áron találunk szállást, amilyenen szeretnénk, de ha valaki ki akar kapcsolódni, érdemes megpróbálni helyet keresni – mondta a szakújságíró. Igaz, Húsvétkor vagy más jeles alkalmakkor kicsit többe kerülnek a szobák, a szállodák pedig bizonyos megkötésekkel élnek, például megszabják a minimum éjszakák számát.

dunawellness

Magyarországon is találnak már felnőttbarát szállodát azok, akik nem feltétlenül gyerekzsivalyban szeretnének pihenni, például Ráckevén. De a családosok ugyanígy válogathatnak a gyerekbarát hotelek közül.

easter1

 

A meteorológusok nem kecsegtetnek bennünket túl jó idővel, de sebaj – mondja Kiss Róbert Richard. A wellness szállodákban szinte mindegy ez, a kastélyprogramok is zárt térben vannak, külföldön meg simán lehet tavaszi idő és napsütés.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez