El merjünk-e indulni Görögországba?

A görög gazdasági helyzet sokakat elbizonytalaníthat az odautazással kapcsolatban, de turistaként nem kell aggódnunk. Néhány apró elővigyázatosságot azért érdemes betartanunk.

A Mokka reggeli műsor vendége volt Dr. Kiss Róbert Richard, turisztikai szakújságíró és Micskei Lajos, az Origo.hu gazdasági újságírója.

Mindketten elmondták, hogy bár az ország pénzügyi helyzete komoly problémákat okozhat az ottaniaknak, ezek nem igazán befolyásolják a turistákat. A tenger, a gyönyörű tájak és az elképesztő görög építészet ugyanis nem fog változni. Az egyetlen komoly hiányosság a bankkártyák használhatósága az országban, hiszen az ottani automatákban egyszerűen nincs elég pénz.

Dr. Kiss Róbert Richard azonban kiemelte, hogy a külföldi utazásoknak mindig is érdemes volt készpénztartalékkal nekiindulni, hiszen bármikor előfordulhat, hogy akadozik a szolgáltatás, esetleg elveszítjük a bankkártyánkat, ezért ezek után is tegyünk így.

Azoknak pedig, akik már korábban befizették a nyaralásukat, nincs miért aggódniuk. Az előre rendezett szolgáltatásokat ugyanúgy megkapják a turisták, mint azelőtt.

Így aztán nyugodtan indulhatunk útnak a káprázatos Görögországba, egy dolgot azonban semmiképp se felejtsünk: elegendő készpénzt vinni magunkkal.

A teljes beszélgetést a TV2 oldalán, itt tekinthetik meg.

Fotó: Europress Getty Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez