Szaúdi történet – 29 év után találkozhatott a fiával egy egyiptomi anya

Hajszál híján három évtizede nem látták egymást. Tíz éve beszéltek utóljára. De az egyiptomi édesanya most magához ölelhette Szaúd-Arábiában maradt fiát.

Szahar Egyiptomból Szaúd-Arábiába ment férjhez, 30 évvel ezelőtt. Ő 16 éves volt akkor, a férj több mint 80.  A frigy nem sikerült, sokat vitatkoztak, végül elváltak. A kisfiú fölötti felügyelet jogát az apa kapta – ezt írják elő a törvények. Szahar hazaköltözött Egyiptomba, miután a volt férj megtagadta tőle a láthatást.

Eltelt 29 év és most a találkozás pillanatának tanúi lehettek az MBC televízió al-Thamena című műsorának nézői is. A fiú, Fahad éppen akkor sétált be a stúdióba, amikor az édesanyja arról beszélt: megbocsátja neki, hogy már tíz éve nem kereste telefonon sem.

Szahar könnyekben tört ki, és átölelte a fiút. Sőt azt a kérését is elfogadta, hogy ne csak neki, hanem az édesapjának és testvéreinek is bocsásson meg, amiért nem hagyták, hogy lássák egymást. “Megbocsátok nekik a kedvedért” – mondta. A nem mindennapi pillanatnak az Al Arabiya oldalán lehetünk szemtanúi.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez