Miért álcázta magát migránsnak a Bundeswehr hadnagya?

Ausztriában tartóztatták le a német hadsereg hadnagyát, aki különben Franciaországban állomásozott. Épp fegyvert akart vásárolni valamiféle akcióhoz. A német sajtó szerint a magát migránsnak álcázó hadnagy merényletet akart elkövetni társaival együtt azért, hogy a közvéleményt a muzulmán bevándorlók ellen fordítsa.

A hadnagynak állítólag szélsőjobboldali kapcsolatai voltak. Hogyan lehetséges, hogy a katonai elhárítás ezt nem vette észre? Hogy szerezhetett migráns igazolványt, amikor nem is tud arabul? Ezeket a kérdéseket firtatják a parlamentben, ahol az ellenzéki szociáldemokraták szerint sem a belügy, sem a hadügyminiszter nem ura a helyzetnek. A baj csak az, hogy mind Thomas de Maiziere belügyminiszter, mind pedig Ursula von der Leyen hadügyminiszter a leghűségesebb munkatársai Merkel kancellárnak, aki a migránsprogram arca Németországban. Ahol októberben választásokat tartanak.

Mi történt? Jelentkezett egy magát David Benjaminnak valló fiatalember a migránsokkal foglalkozó hivatalban Németországban. Azt mondta magáról, hogy szíriai menekült. Nem épp arab hangzású nevét azzal indokolta, hogy keresztény. Folyékonyan beszélt franciául. Ez nem is csoda, hiszen a határ túloldalán, Strasbourgban szolgált. Azt, hogy tud-e arabul, sohasem kérdezték meg tőle. Megkapta a migránsigazolványt és a vele járó havi 400 eurót. Persze emellett felvette a havi 3200 eurós havi fizetését is.

Megkezdte kettős életét. Miközben a német hadsereget szolgálta Franciaországban, a migránsigazolvánnyal merényleteket szervezett. Baloldali politikusok voltak a célkeresztben. Azt tervezte, hogy végrehajt merényleteket ellenük, és azokat majd a migránsoknak tulajdonítják. A szélsőjobbal szimpatizáló ifjú hadnagy két legyet ütött volna így egy csapásra. Nem is bukott le, csak akkor, amikor Ausztriában fegyvert akart vásárolni a merényletekhez. Most börtönben ül, a német politikai elit pedig egyik legnagyobb botrányával néz szembe a választási időszakban, melynek tétje az, hogy újraválasztják-e októberben a 12 éve kormányzó Angela Merkel kancellárt.

A fotó illusztráció.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez