Kiborultak az állásinterjún az átvert résztvevők

Képzeld el, hogy megtalálod álmaid álláslehetőségét hosszú munkanélküliség után. Elmész az állásinterjúra, ahol megaláznak abszurd kérdésekkel, de csendben vagy, mert szeretnéd a munkát. A végén kiderül, hogy átvertek. Ez történt Dél-Koreában.

Pár nappal ezelőtt írtunk arról, hogy milyen pokoli a helyzet Dél-Koreában, főleg ami a munkaerő-piacot illeti, és hogy mennyire el akarnak menni a fiatalok az országból. Egy tévétársaság a múlt hónapban 15 egyetemi hallgatót hívott meg egy állásinterjúra, hogy egy valóságshow-t készítsenek. A Campus TV hivatalos decemberi indulásához szerettek volna egy remek műsort, de a dolog rosszul sült el.

A botrány azután tört ki, hogy a Campus TV feladta – hamis – álláshirdetését. Azt írták: lelkes pályázókat keresnek egy birkafarmra Új-Zélandon. A lehetőség sok fiatalt csábított, akiknek azt ígérték, hogy ingyen utazhatnak külföldre, világot láthatnak, pénzt kereshetnek és új barátokat szerezhetnek. A jelentkezés feltétele annak elfogadása volt, hogy az állásinterjún a kamerák is forognak.

Akik az interjún kérdezték a jelentkezőket, színészek voltak, és buta kérdéseket tettek fel. Például arra kérték a pályázókat, hogy utánozzák a birkák hangját. A végén azonban kiderült, hogy az egész hazugság, és nincs semmilyen álláslehetőség. Néhány jelentkező sírva fakadt a csalódástól. A tévétársaság becstelensége felbőszítette a diákokat, azzal vádolták meg a tévét, hogy kihasználta a kétségbeesésüket, hogy megalázza őket.

A csatorna nem sokkal később nyilvánosan bocsánatot kért az ügy miatt. A felvételek nem kerülnek nyilvánosságra, sőt a társaság egy ingyenes utazást tervez számukra. De sokaknak ez nem elég, kártérítést is kérnek a társaságtól az átverésért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez