Nőhiány – Thaiföldről választanak maguknak feleséget a férfiak a Feröer-szigeteken

Az ok: felborult a nemek közötti arány. 2000-rel kevesebb nő él a szigetcsoporton, mint férfi.

A hivatalosan még Dániához tartozó, de a függetlenedés kapcsán népszavazás előtt álló Feröer-szigetek 50.000 fős lakosságának komoly problémával kell szembenéznie. Illetve csak a férfiaknak. Körülbelül 2000-rel kevesebb nő él ugyanis a szigeteken, mint férfi, így sokan kerülnek nehéz helyzetbe a párválasztásnál. A problémára azonban úgy tűnik, megtalálták a megoldást: egy-egy thaiföldi vagy fülöp-szigeteki nyaralás után menyasszonnyal érkeznek vissza hazájukba az addig szingli férfiak, így egyre több ázsiai hölgy él a szigeteken.

000feroer

Számuk jelenleg 300-ra tehető, ami nem tűnik túl soknak, de így is ők alkotják ott a legnagyobb kisebbséget. A helyi nőkkel ellentétben – akiknek egy része külföldi tanulmányai után nem szívesen költözik vissza eredeti lakhelyére – a thaiföldi és filippínó hölgyek szívesen telepednek le Feröeren. Jövendőbelijüket többnyire szülőföldjükön ismerik meg, de olyanok is vannak, akik az interneten, társkereső oldalakon találnak rá a férjükre.

A BBC-nek nyilatkozó párok szerint azért okoz némi nehézséget a kulturális különbségek leküzdése, ami főként az eltérő időjárás, a gasztronómia és a nyelvtudás hiánya miatt jelent kihívást. De a kormány programjai között ingyenes nyelvkurzusokkal is segíti a külföldről érkező hölgyeket, hogy minél hamarabb beilleszkedjenek. A helyiek is gyorsan befogadják az új jövevényeket, akik üde színfoltjai a 18 szigetből álló Feröer-szigeteknek.

(Visited 12 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez