Kemping és luxus? Itt a glamping

Felejts el mindent, amit eddig a kempingről tudtál. A glamping mozgalom hazai úttörője, a Nomád Hotel & Glamping május 28-án immár negyedszer bizonyítja be, hogy lehet más a nyári pihenés.

A glamping a glamorous és a camping szó összeolvadásából született és olyan kempingezést jelöl, ahol a díszletek szemet gyönyörködtetőek, a bútorok kényelmesek, a kiegészítők stílusosak, a szállások pedig nagyon különböznek a máshol megszokott keretektől. A természetközeli pihenés ma már köszönőviszonyban sincs a régi, fapados kempingezéssel, a kényelmi faktor beiktatásával pedig újra vágyott pihenési formává vált szerte a világon.

glamping19

A kortárs kempingezésre a legjobb hazai példát a noszvaji Nomád Hotel & Glamping hozza. Az Eger melletti szálloda évről-évre bővíti különleges szállásainak számát. Hol egy sátorral, hol egy konténerházzal rukkol elő, idén három bűbájosan megújult faházzal lép a nagyközönség elé. A május 28-i közönségtalálkozó célja, hogy megkedveltesse ezt a trendi pihenési formát a nagyérdeművel, délelőtt 10 és délután 6 között. A regisztráció már el is indult.

glamping

 

Május utolsó vasárnapján laza piknikezést, a pokrócon heverészés, a fűben ülés, a lassulás lehetőségét kínálják a szervezők. Nem ígérnek koncerteket és hangszórókból dübörgő zenét, de finom falatokat igen. Erről a helyi vendéglátók mellett a Stílusos Vidéki Éttermiség mozgalom néhány tagja gondoskodik. Standjával jelen lesz a Rosinante Étterem Szigetmonostorról, a Palkonyha Palkonyáról, a Chianti Étterem Veszprémből, a Babka Budapestről, az Ikon Debrecenből, a Baricska Csárda Balatonfüredről. A helyi ízvilágot az egri Macok Bisztró, illetve a Bar Italia képviselik, a borokról Bolyki Jani és Kovács Nimród gondoskodik. A zenei aláfestésről pedig a madarak. Lesz gasztrovideó workshop, salátakészítő workshop, de a salsa alaplépéseit is megtanulhatja, aki nyitott arra, hogy a szabadidejében képezze magát.

glamp

Aki pedig megnézné a falu egy másik attrakcióját, ejtőzhet Csernus Imre tavaly nyílt helyén, a Csendülőben, ami kávézó, bisztró, színház és nyugalmi zóna egyben. Ide a Nomád Hotelből nyitott szafaribusz szállítja az érdeklődőket.

Felnőttként is izgalmas program a MeseErdő, hát még gyerekkel! A Nomád Hotel & Glamping mellett, a tóréten erdei 7próba várja a kicsiket. A 10.00-kor kezdődő program a közösen átélt kaland mellett egy csodálatos belső utazásra hívja a résztvevőket, hogy közelebb kerüljenek önmagukhoz, félelmeik legyőzéséhez, erényeik megismeréséhez.

Várnak mindenkit, laza, stílusos glampingszettben. Kerékpárral, pokróccal, szalmakalappal. Vagy anélkül.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez