Halálra köveztek egy párt, mert házasság nélkül éltek együtt

Négy helyi elöljáró addig dobálta a követ a két szerencsétlenre, amíg mind a ketten meghaltak Kidal tartományban, Mali északi részén. A saría szigorú alkalmazására itt legutóbb öt évvel ezelőtt került sor.

Akkor a terület az Anszar Dine nevű tuareg iszlamista szervezet irányítása alatt állt. 2013-ban francia csapatok támogatásával kiűzték az iszlamista erők nagy részét Maliból, de a befolyásukat nem tudták teljesen felszámolni.

Most csak annyit lehet tudni a szerencsétlen pár sorsáról, hogy egy iszlamista csoport elfogta és a vallási bíróság elé hurcolta őket. Ott Mohamed próféta szigorú törvénye nevében kimondták az ítéletet: halálra kövezés! Nem sokkal az ítélet kihirdetése után a helyi elöljárók végre is hajtották azt.

Mali fővárosában nem tudják, hogy melyik iszlamista csoport fogta el a szerencsétlen párt, de azt elismerik: a kormány nem ellenőrzi az északi vidéket, ahol az ellenséges tuareg törzsek gyakran együttműködnek a kábítószercsempészetben nyakig benne lévő iszlamista szervezetekkel. A saría egyébként a kábítószer fogyasztását és terjesztését is halálos bűnnek tekinti…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez