Saját fejére tűzött ki vérdíjat egy londoni férfi, hogy megmutassa: nem fél a terroristáktól

Egy brit újságíró a tegnapi londoni merénylet után döntötte el, hogy kiáll a nyilvánosság elé, és odaszól az Iszlám Állam terroristáinak.

Andre Walker a New York Observer szerzője merész akcióval hívta fel magára a figyelmet: 50.000 fontos vérdíjat tűzött ki a saját fejére, és felszólította a terroristákat, hogy ha van bátorságuk, akkor vegyék komolyan a kihívást. Ehhez egy fotót is mellékelt, amit a Twitteren osztott meg.

„Akármelyik ISIS terrorista, aki megöl engem, kap 50.000 dollárt. Megadom a címemet. Ne szólj a rendőrségnek. De van egy kardom. Sok szerencsét.” – írta a bejegyzésben, majd azt is hozzátette, hogy nem aggódik amiatt, hogy ostobának nézik, és a terroristaszervezet sem izgatja különösebben, ha azonban van bátorságuk, akkor megkeresik.

000londonn

A közösségi médium felületén eléggé megosztotta az embereket a furcsa akció. Volt aki úgy reagált, hogy ez egyfajta adakozás a terroristák felé, de volt olyan is, aki szerint szellemes az újságíró bejegyzése, amelyet pár órával azután tett közzé, hogy újabb terrortámadás érte Londont. Ez már a harmadik merénylet az angol fővárosban március óta, Andre Walker pedig megelégelte a helyzetet, és az Independentnek azt mondta: végre itt az idő, hogy a terroristák a fiatalok és turisták helyett olyanokkal kerüljenek szembe, akik egy súlycsoportban vannak velük. Ezért a bezárkózás helyett azt választotta, hogy kiáll eléjük, és az embereket is arra biztatja, ne engedjék, hogy megbénítsa őket a félelem. Fotó: Twitter

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez