Tüzet nyitottak a baseball-ozó képviselőkre Virginiában – több embert eltaláltak

Egy magasrangú republikánus képviselőt és az asszisztensét is eltalálták a lövedékek. Éppen egy jótékonysági baseball-meccsre edzettek.

A lövöldözőt őrizetbe vették – közölte a rendőrség. A korábbi hírek arról szóltak, hogy lelőtték a férfit. Az amerikai média szerint a Képviselőház republikánus tagja, Steve Scalise is a sérültek között van és több asszisztenst, valamin két rendőrt is találat ért. Egy szemtanú a Twitteren arról adott hírt, hogy a lövöldözés a YMCA baseball-pályáján tört ki, az Eugene Simpson Stadium Parkban Alexandriában, az amerikai főváros egyik elővárosában.

A környéken óriási a rendőri jelenlét a támadás után. Az ugyancsak republikánus utahi képviselő, Mike Lee azt sms-ezte a Fox News-nak, hogy Scalise képviselőt a csipőjén érte találat és túl fogja élni a támadást, miután valaki már a helyszínen egy övvel elszorította a sebét. A támadó, mint mondta, középkorú testes fehér férfi volt.

A képviselők egy csütörtöki jótékonysági meccsre készültek, külön pályán a republikánusok és külön pályán a demokraták.

A BBC szerint 50-100 lövés dördült el a republikánusok pályájánál, tűzharc bontakozott ki a támadó és a képviselők testőrei között. A félautomata fegyverrel felszerelkezett támadó fedezékből tüzelt.

 

Fotó: Steve Scalize / Flickr

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez