Már megvan a júliusi vizes vébé első érme

Egy érmünk már biztosan van az egy hónap múlva kezdődő 17. FINA Világbajnokság kapcsán. Bemutatták a sajtó képviselőinek azt az új 50 forintos érmét, melyet az MNB adott ki az esemény tiszteletére.

Pataki Tibor, a Magyar Nemzeti Bank Készpénzlogisztikai igazgatója hivatalosan is forgalomba hozta szerdán azt az új ötven forintos érmét, melyet az egy hónap múlva kezdődő vizes vébé tiszteletére vertek.

pataki-tibor

A rendezvény logójával díszítetett pénzérméből 2 millió darab készült és akár vásárolhatunk is vele. Természetesen – mint minden ilyen esetben – a numizmatika szerelmeseinek 12 ezer db elsőnapi példány elérhető sorszámozott díszcsomagolásban, 7000 példány pedig különleges technikával készült.

fina_mnb_erme2

A bevezető sajtótájékoztatón dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára kiemelte, hogy a magyar sportsikerekkel az ország is erősödik, hiszen ezek révén felnő majd egy sportot szerető és gyakorló új nemzedék.

szabo-tunde

A most kiadott emlékérem is ennek állít emléket.

fina_mnb_csoportkep

Szántó Éva a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója szerint a most veretett gyönyörű érmék szép ajándékul szolgálnak a szervezőknek, a hozzánk érkező nézőknek és mindenkinek, aki szereti a sportot. A sportsikereken és hangulaton túl is kézzelfogható emlékként szolgálnak az eddigi legnagyobb hazai rendezésű nemzetközi sporteseményről.

bs

Balogh Sándor, a Bp2017 Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója, az AHU elnöke egy afrikai közmondást idézve illusztrálta az összefogás erejét: „ Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül – ha messzire akarsz menni menjetek együtt.”. Kiemelte, hogy igazán jó érzés volt megtapasztalni, mennyien álltak a rendezvény mögé a szervezés időszakában. Igazi csapatmunka eredménye a 17. FINA Világbajnokság megrendezése. „A szervezők számára óriási megtiszteltetés, hogy a Magyar Nemzeti Bankkal együttműködve bocsáthatják ki az esemény 50 forintos emlékérmét.”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez