A Ghánai Köztársaság Ifjúsági és sportminiszterét fogadta Szabó Tünde

Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára hivatalában fogadta Isaac Kwame Asiamah-ot, a Ghánai Köztársaság Ifjúsági és sportminiszterét.

A megbeszélés során Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy a magyar kormány stratégiai ágazatként tekint a sportra, és ennek megfelelően határozta meg sportpolitikai célrendszerét. Ennek értelmében a versenysport eredményességének fokozása mellett, el kell érni, hogy minden gyermek sportoljon, és ezt színvonalas sportlétesítményekben tehesse, illetve hogy Magyarország minél több nemzetközi sporteseménynek adhasson otthont.

Az államtitkár ismertette az elmúlt időszak látványos eredményeit mind a négy területen. Bemutatta a kiemelt- és a felzárkóztatási sportágak támogatási rendszerét, a mindennapos testnevelést, kitért továbbá a sportlétesítmények fejlesztésére példaként hozva a legutóbb átadott impozáns vizes sportközpontot, a Duna Arénát, valamint a Budapesten megrendezésre kerülő 17. FINA Vizes Világbajnokságra, amellyel együtt 2017-ben több mint 80 rangos sporteseményt rendezünk. A létesítmény fejlesztések kapcsán szóba került a Testnevelési Egyetem rekonstrukciója, illetve a teljes terület fejlesztési programja, valamint az edzőképzés hazai rendszere és a dopping ellenes küzdelem lehetőségei is.

A ghánai sportminiszter elismerését fejezte ki, hazánk sportdiplomáciai és sportlétesítmény fejlesztési programjának sikereivel kapcsolatban.

A tárgyalás során a felek eszmecserét folytattak a ghánai fél javaslatára a létesítményfejlesztések- illetve a tömegsport népszerűsítésének lehetőségeiről és Magyarország ez irányú tapasztalatairól, átvehető „jó gyakorlatáról”.

A sportért felelős államtitkár méltatta a két ország sportági szövetségei közötti együttműködéseket, ghánai kollégája pedig szorgalmazta, hogy még több sportág területén alakuljon ki hasonló munkakapcsolat.

A mostani találkozót megelőzően 2016-ban, Balog Zoltán miniszter – hivatalos látogatása során – sportügyi együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Ghánában.

Forrás: kormany.hu

Fotó: Facebook

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez