Szoknyára váltottak a francia buszsofőrök a kánikulában

Egy nyugat-franciaországi városban megelégelték, hogy a rekkenő hőség ellenére nem vehetnek fel rövidnadrágot vezetés közben, így szoknyára cserélték az egyenruhát a sofőrök.

Komikus látványban lehetett részük a Nantes városában közlekedőknek kedden – a buszsofőrök ugyanis igazán különleges viseletben végezték a munkájukat. A főnökeik nem engedték, hogy rövidnadrágot vegyenek fel a rendkívüli hőségben, így tiltakozásul szoknyára cserélték az egyenruhájukat. Állításuk szerint a szolgálati ruhákban lehetetlen ilyen melegben dolgozni, így a női dolgozók számára engedélyezett szoknya mellett tették le voksukat, hogy valamivel komfortosabban érezzék magukat – számolt be a The Local francia kiadása.

A lépés egyfajta vészintézkedésként merült fel, a helyi buszokon ugyanis nincs légkondicionálás, így az üveg mögött ülve akár 40 fok feletti hőmérsékletet is el kell viselniük a sofőröknek. Ez a közlekedési vállalatot azonban mégsem érdekli, hiába mondták a buszvezetők, hogy a vezetőfülkében ülve senki nem látja a nadrágjuk hosszát. Az illetékesek tavaly már ígéretet tettek egy lazább anyagból készülő nyári nadrág bevezetésére, de a sofőrök azóta sem kapták meg az új nadrágjaikat. Így marad a szoknya.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez