Rituális gyilkosságok áldozatai lettek a kopasz férfiak

Júniusban öt kopasz férfit gyilkoltak meg Mozambikban, hogy a fejüket rituális szertartásokra használják fel. Egyesek ugyanis azt hiszik, hogy a kopasz férfiak feje arannyal van tele. A rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőket.

A gyilkosságok Mozambik Zambézia tartományában történtek, nem messze Milange településtől, amely 40 km-re található Malawi határától. A tartományi rendőrség szóvivője a BBC-nek elmondta, hogy nagy erőkkel keresik az elkövetőket, de elsősorban azokra az emberekre vadásznak, akik a gyilkosságokat megrendelték. A hatóságok egy külön bevetési csoportot is létrehoztak, hogy összehangolt razziákat hajtsanak végre. Emellett folyamatosan figyelmeztetik a kopasz férfiakat a rájuk leselkedő veszélyre. A rituális gyilkosságok híre egyébként megrázta a környéket, mivel ilyenfajta bűncselekményekre korábban nem volt példa Zambéziában.

A mozambiki rendőrségnek azonban nincsen könnyű dolga, az információk szerint ugyanis a gyilkosságokat elkövető bandák tagjai, akárcsak a megrendelők, külföldiek. A nyomozás során ugyanis kiderült, hogy a kopasz fejekre Tanzániából és Malawiból érkeztek megrendelések. Ezekben az országokban rendkívül nagy jelentőséget tulajdonítanak a rituális szertartásoknak, melyeket főként gazdag és befolyásos emberek rendelnek meg. De gyakran előfordul, hogy sámánok és ördögűzők azok, akik a kopasz fejeket begyűjtik, hogy rituális szertartásaikat el tudják adni.

Az általánosan elterjedt hiedelem szerint a kopasz férfiak feje arannyal van tele. Egyes testrészeik és belső szerveik pedig szerencsét és gazdagságot hoznak azoknak, akik a szertartás során elfogyasztják ezeket. A legjobban egyébként a szertartást végrehajtó sámánok és a gyilkosságokat elkövető bandák járnak, mivel ők valódi pénzt kapnak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez