Oroszlán marcangolt halálra egy 10 éves lányt

A kislányt az éj leple alatt ragadta magával a vérszomjas vadállat.

A tragikus kimenetelű oroszlántámadás Zimbabwéban történt, Chiredziban. A 10 éves kislány 34 éves nagynénjénél volt, amikor kikéredzkedett a kunyhóból, hogy könnyítsen magán. Az épület mögé sietett, míg nagynénje az ajtónál várt rá.

Amint Kudakwashe Dehwa rendőrfelügyelő a The Chronicle zimbabwei internetes hírportálnak elmondta, a nagynéni azután kezdett el aggódni, hogy a lány hosszabb várakozás után sem tért vissza. A keresésére indult, majd a kunyhó mögé érve észrevette a vérnyomokat és az orszlánt. Azonnal segítségért sietett. Végül vadőrök segítségével sikerült megtalálni a kislány holttestét körülbelül 300 méterrel arrébb.

Chiredzi Zimbabwe délkeleti régiójában található, ahol sajnos elég gyakoriak az emberek és a vadállatok közötti konfliktusok. Az ehhez hasonló tragikus kimenetelű támadások azonban ritkák, de volt már rá példa, hogy oroszlánok emberre rontottak. De rendszerint a nagymacskák inkább a helyiek háziállatait szokták felfalni. Az emberek ezért már többször is kérték a vadőröktől, hogy tartsák távol az oroszlánokat a falujuktól. Ez azonban korántsem egyszerű.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez