Kormányzati emberek voltak a kabuli robbantás célpontjai

Kabul nyugati városrészében egy öngyilkos merénylő lépett akcióba. A célpont egy kormányzati tisztviselőket szállító busz volt, amit sikerült teljes egészében felrobbantani.

A legfrissebb adatok szerint az öngyilkos merényletben legkevesebb 30 ember vesztette életét és 42-en megsebesültek. Az afgán hatóságoktól a BBC úgy értesült, hogy a halálos áldozatok száma nagy valószínűséggel emelkedni fog, a robbanás ugyanis hatalmas pusztítást végzett a környéken. A fő célpont mellett  további három jármű és 15 üzlet is megsemmisült vagy súlyosan megrongálódott. A mentők jelenleg is túlélők után kutatnak, a rendőrök pedig teljesen lezárták a környéket.

A támadásról annyit tudni, hogy a merénylő egy robbanóanyagokkal megpakolt gépkocsival lépett akcióba. Nem sokkal később az afgán talibánok jelezték, hogy ők hajtották végre a merényletet, akciójukat pedig előre kitervelték: célpontjukat régóta figyelték. A helyi hatóságok szerint a bányaügyi minisztérium alkalmazottjai utaztak a járműben. A tálibok azonban azt közölték, hogy a hírszerzés és a titkosszolgálat emberei voltak a buszon.

Kabul jelenleg a világ egyik legveszélyesebb városa. Az ENSZ adatai szerint Afganisztánban az idei év első felében legalább 1.662 civil vesztette életét erőszak miatt, 20 százalékuk a fővárosban halt meg különböző támadásokban, merényletekben. Az idei év egyik legsúlyosabb merényletét május 31-én követték el Kabulban: több mint 150 ember halt meg, amikor felrobbant egy hatalmas bomba az afgán fővárosban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez