Csodával határos mentőakció: kiásták az élve eltemetett csecsemőt

Az eset Indiában történt: a csecsemőt tizenéves anyja temette el. A lány nemi erőszak áldozataként esett teherbe.

A rendőrök elbeszélése szerint a falusiak hallották meg a föld alól jövő sírást. A 16 éves anya egy temetőben ásta el néhány nappal korábban titokban megszült kisfiát, hogy megszabaduljon tőle. A temetőben gyerekek játszottak, ők vették észre a hangokat és riasztották a felnőtteket. A baba 25 centi mélyen volt a föld alatt, órákon át. Rovarok rágták meg és meg is hűlt, de más baja nem esett. Mindez még július 3-án történt, azonban csak most adtak hírt róla.

Azóta szépen rendbejött a kisfiú, egy nevelőotthonban helyezték el az ország középső részén, Madhya Prades tartományban. A lányt emberölési kísérlettel vádolhatják meg. Ő egyébként azt állítja, hogy akkor esett teherbe, amikor a faluban megerőszakolta őt egy 17 éves fiú. Akit szintén őrizetbe vettek és már vádat is emeltek ellene nemi erőszakért.

Az erőszak után a lányt egyébként gyorsan ferjhez adták a szülei, hogy elejét vegyék a pletykáknak, de a férj, aki nem azonos az erőszaktevővel, a gyereket nem volt hajlandó vállalni.

Indiában gyakori a nemi erőszak. A törvény minden egyes esetet annak minősít, ha a szexpartnerek egyike még nem töltötte be a 18 évet – írja az AFP hírügynökség. Az ország falusi vidékein a társadalmi megbélyegzés miatt eltussolják az esetek túlnyomó többségét – a közösség ugyanis leginkább a nőket hibáztatja, ha áldozattá válnak. A kormány adatai szerint egyedül 2015-ben 20 ezer kiskorút erőszakoltak meg Indiában.

Képünk illusztráció / Pixabay

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez