Autóba rejtett pokolgép robbant járókelők mellett egy kikötővárosban

Legkevesebb 10 ember megsérült, amikor Kismayo egyik forgalmas utcáján autóba rejtett pokolgép robbant.

Szomália egyik legfontosabb kikötővárosában, Kismayóban történt a robbantásos merénylet – írja a Reuters. A város hosszú évekig az al Shabab “fővárosának” számított, amíg az AMISOM békefenntartók ki nem szorították őket onnan. Itt van ugyanis Szomália legnagyobb tengeri kikötője, amely gyakorlatilag a polgárháborúban szenvedő ország egyetlen kapcsolata a külvilággal. Emellett Kismayo a faszéngyártás központja is – ez Szomália egyetlen exportcikke, ami valamelyest életben tartja a tönkrement gazdaságot.

A mostani merényletet a város egyik legforgalmasabb útján hajtották végre. Autóba rejtett pokolgép robbant fel a járókelők közelében. Azt még nem tudni, hogy kik állnak a merénylet hátterében. A rendőrség és a helyiek azonban biztosra veszik, hogy az al Shabab terrorszervezet rendelte el merénylet.

Halálos áldozatokról nem érkeztek hírek. A rendőrség legkevesebb 10 sérültről számolt be, szemtanúk azonban ennél jóval többről, legalább 20-ról tudnak.

Kismayo egyébként a szomáliai körülményekhez mérten nyugodt városnak számít, nem úgy, mint a főváros, Mogadishu, ahol sokkal gyakrabban lendült akcióba a radikális iszlamista szervezet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez