Kirabolták a volt nigériai elnök otthonát, még a vécécsészét is elvitték

A rablók gyakorlatilag teljesen kifosztották a politikus abujai házát, amelyet rendőrök védtek az illetéktelen behatolóktól. Nigériát azonban nem a rablás híre tartja lázban, hanem sokkal inkább az, hogy a volt elnöknek valójában hány tévékészüléke és hűtőládája volt az otthonában.

A volt nigériai elnök otthona Abuja legelőkelőbb negyedében, Gwarinpában található, a Fourth Avenue 86-os szám alatt. Goodluck Jonathan 2004-ben költözött ide, amikor még alelnök volt, azóta viszont ritkán fordult meg itt. Az otthont azonban éjjel-nappal rendőrök védték, ezért is robbant bombaként a hír, hogy teljes egészében kifosztották a házát.

A rablásról elöszőr az exelnök egyik közeli hozzátartozója nyilatkozott a nigériai Premium Times napilapnak. Az illető elmondta, hogy a betörők gyakorlatilag minden mozdíthatót elvittek a házból. Leszerelték a konyhabútorokat, elvitték a belső ajtókat, a villanykapcsolókat, csillárokat, foteleket, kanapékat, ágyakat, még a vécécsészéket is. Emellett az összes elektrotechnikai készüléket, a légkondit és a hűtőszekrényeket, illetve azok tartalmát is magukkal vitték.

wwww

Az elkövetőket még nem sikerült elkapni. A rendőrség azonban hat rendőrt őrizetbe vett, nekik közük lehet a rabláshoz – írja a BBC.

A nigériai bulvárlapok természetesen egyből lecsaptak a sztorira, kicsit felnagyítva a történteket. Több helyen ugyanis azt írták, hogy az elnök házában összesen 36 darab plazmatévé és 25 hűtőszekrény volt. A hamis hírek megjelenése után végül Goodluck Jonathan is megszólalt.

A volt elnök azt megerősítette, hogy tényleg teljesen kipakolták a házat, minden mozdíthatót elvittek a rablók. Azt viszont határozottan tagadta, hogy 36 tévéje és 25 hűtöszekrénye lett volna. Szerinte az abdujai háza messze nem olyan nagy, mint amilyennek azt gondolták. Összesen négy szobája van, így ennyi eszköz sehogyan sem férhetett volna el benne.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez