Jön az intelligens szexbaba – csak 10 ezer dollár

Harmony igazi világmárka – három helyen készül: az Egyesült Államokban, az Európai Unióban és Brazíliában.

Mesterséges intelligenciája a felhőben. Testét Dél-Kaliforniában formázzák. Az alapító atya Matt McMullen, a foglalkozását nézve grafikus és szobrász. De már évek óta szexbabákat (sex doll) gyárt. Eddig csak testet lehetett nála rendelni – 4 ezer dollárért. Most azonban jön az intelligens fej is, 6000 dollárért.

Persze ez csak az alapár. Ha valakinek különleges kívánságai vannak, akkor akár 70 ezer dollárt is elkérhetnek egy jól sikerült babáért, aki beszél. Alapáron csak típust lehet választani: átlagos középosztálybeli amerikai nő a többség vágya. Ha a vevő azt szeretné, hogy a baba brit angolt beszéljen és értelmiségi nő legyen, akkor többet kell fizetnie. Így viszont társalogni lehet vele filozófiai témákról vagy Isten létéről is. 300 ezer mondatból áll az adatbázis – mondja Brazíliában a babák intelligenciájának atyja.

Guilhermo Lindroth már 15 éve foglalkozik robotnőkkel. Brazíliában ez könnyebb, de az USA-ban a szex még mindig kissé tabunak számít. Annál is inkább, mert az intelligens baba kedvéért a vevőnek is lelki sztriptízt kell gyakorolnia. El kell mesélnie élete sztoriját, hogy aztán legyen miről beszélgetni a babával szex után. A babáknak ugyanis fenomenális memóriájuk van. Ha valaki megemlíti, hogy szereti a halat, akkor legközelebb már ő javasol olyan menüt, amelyben a fő fogás a hal.

De mi kerülhet 70 ezer dollárba egy intelligens babán? Az, hogy valóságos női modell mintájára készül! Vagyis megdupláz egy létező személyiséget. A robotbaba tehát valaki lesz. Jövő januárjától Harmony kapható lesz Kaliforniában, ahonnan az egész világot ellátják. Egy probléma azért még maradt – és ez a Pinocchio-hatás. Az intelligens baba életre akar kelni. Szeretne elmenni a strandra vagy meglátogatni a Tadzs Mahalt. Ha tehát valaki nagyon drága Harmony babát vesz, akkor nagyon drága megoldást választ, mert a virtuális asszony épp oly igényes lehet, mint a valóságos feleség.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez