Nyilvános szex- és piapartik: hazaküldtek a G20 csúcsról 220 berlini rendőrt

A berlini rendőröknek Hamburgban kellett volna helytállniuk ottani kollégáikkal együtt a G20 csúcsértekezleten.

Összesen 220 rendőrt szólítottak fel arra, hogy hagyják el az északnémet kikötővárost és térjenek haza a fővárosba. Sok mindenért hibáztatták őket, például nyilvános szexért, szolgálati fegyverrel való visszaélésért, rongálásért. Szóvivőjük szerint azért követték el mindezt, mert unatkoztak – adta hírül a Deutsche Welle. 

A berlini rendőrség illetékese megerősítette, hogy valóban extrém hétvége állt a rendőrök mögött, nyakló nélküli ivászattal. A Berliner Morgenpostnak azt mondta, hogy szégyenletesen viselkedtek a kollégái. Később a Die Zeitnek már arról beszélt, hogy nem volt tévéjük, unatkoztak. Bár azt azért hozzátette, hogy nem illendő nyilvánosan, a szabadban szexelni.

A kikötőjén és festői városképén túl a bordélyairól és éjszakai klubjairól is ismert Hamburg július 7-8-án látja vendégül a világ legfontosabb vezetőit, köztük az amerikai elnököt a G20 csúcson. Ami hatalmas kihívás biztonsági szempontból, ezért is érkeztek erősítésként rendőrök a városba az egész országból.

A szóban forgó berlini rendőröket egy korábbi menekültközpontban helyezték el, a közeli Bad Segebergben. A környéken lakók rövid időn belül panaszkodni kezdtek rongálások és illetlennek ítélt viselkedés miatt. Az egyik rendőrnő például az asztalon táncolva a fürdőköpenyével fényesítette a szolgálati fegyverét, kollégái pedig csoportosan az utcán vizeltek.

A Berliner Morgenpost szerint ez csak egy botrány a sok közül a fővárosi rendőrség életében. Néhány hónappal ezelőtt egy testvérpárról derült ki, hogy a rendőrakadémián működtettek droghálózatot. Korábban pedig egy próbaidős rendőr lopott el egy megfigyelő berendezést, hogy pénzzé tegye.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez