Venezuela elnöke találkozni akar Trumppal

Erről Nicolas Maduro elnök az alkotmányozó nemzetgyűlés előtt beszélt Caracasban. Az ENSZ közgyűlés őszi ülésszakán szeretne tárgyalni az amerikai elnökkel, aki szankciókat vezetett be Venezuelával szemben.

Az ok: véres választások eredményeképp jött létre az alkotmányozó nemzetgyűlés,  mely szinte diktátori hatalmat biztosít Nicolas Maduro elnöknek. A szankciók súlyos csapást jelentenek Venezuelának, mely már hónapok óta katasztrofális gazdasági válsággal küzd az alacsony olajárak miatt.

Utasítottam a külügyminisztert, hogy szervezzen találkozót Donald Trumppal szeptember 20-ára New Yorkban. Lehet személyes találkozó, de tárgyalhatunk telefonon is – mondta Maduro, aki hangsúlyozta: fegyverrel a kézben megy tárgyalni. Az amerikai birodalomnak tudnia kell, hogy Venezuela sohasem adja meg magát! – hangsúlyozta Maduro elnök. Aki nem is titkolta: szerinte az USA állt amögött a katonai lázadás mögött, mely a választások után robbant ki, és amelyet az elnökhöz hű csapatok levertek Venezuelában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez