Barbie babával akartak felrobbantani egy utasszállító gépet

Négy libanoni-ausztrál kettős állampolgárságú testvér tervezte el a merényletet. Az egyikük az Iszlám Állam fegyverese Szíriában.

Egy méretes Barbie babába rejtett bombával akarták a levegőben felrobbantani az egyik, Ausztráliából az Egyesült Arab Emírségekbe tartó járatot. Hogy pontosan melyiket, azt nem közölték sem az ausztrál, sem a libanoni rendőrök. A fivérek akkor buktak le, amikor a robbanószerkezettel ellátott játékot a fedélzetre próbálták vinni. Kettőt közülük azonnal őrizetbe vettek Ausztráliában, egyet pedig később Libanonban – jelentette be a libanoni belügyminiszter. A negyedik testvért nem tudják előállítani – ő az Iszlám Állam oldalán harcol valahol Szíriában.

Az eset kapcsán a Gulf News emlékeztet arra, hogy a hónap elején egy ausztrál férfit is őrizetbe vettek egy rajtaütéssorozatban. Melyet azért hajtottak végre, mert a hatóságok tudomására jutott, hogy valakik bombát akartak elhelyezni az ISIS sugallatára az Abu Dhabi székhelyű Etihad Airways egyik, szintén Ausztráliából induló gépén.

Fotó: Pixabay

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez