Republikánus képviselő: Trump seggfej, de a mi seggfejünk!

Valaha tengerészgyalogosként szolgált Duncan Hunter kongresszusi képviselő, aki kicsit szabadszájú, ha a választóival találkozik. Választókörzetében, a kaliforniai San Diegóban arról kérdezték: milyen közelről Donald Trump?

A kérdés teljesen jogos volt, hiszen Duncan Hunter az elsők között volt a kongresszusi képviselők közül, aki támogatásáról biztosította Donald Trumpot. Akit a Republikánus Párt vezetői nemigen kedveltek, elsősorban a stílusa miatt. De aztán Trump mégiscsak nyert, és sikerre vitte a Republikánus Pártot, mely többségben van mind a képviselőházban, mind pedig a szenátusban. Duncan Hunter képviselő közel áll hozzá. Ezért kicsit meglepődött a publikum, amikor kijelentette:

“Trump egy seggfej, de a mi seggfejünk!” A közönség jót röhögött, hiszen maga Trump is gyakran nyilatkozik így – másokról. A szókimondó képviselővel kapcsolatban a helyi sajtó megjegyzi, hogy vizsgálat folyik ellene Washingtonban, mert nem tudott elszámolni a kampánypénzekkel. Állítólag még kedvenc nyulának repülőgépes szállítását is elszámolta Kaliforniában a választási kampány idején. Így veszélybe került a pozíciója, pedig már édesapja is ebben a körzetben volt évtizedeken át kongresszusi képviselő Kaliforniában.

A szabadszájú képviselő poénja kifejezi a republikánusok nagy dilemmáját: sokan már szívesen szabadulnának Donald Trumptól, akinek a kormányzás nem erőssége. Csakhogy a Republikánus Párt népszerűsége össze van kötve Donald Trumppal, akinek stílusát lehet, hogy nem kedveli az értelmiség, de a gyári munkások és a farmerek között a nyersebb viccelődés gyakran pozitív visszhangot vált ki. “Trump a valóságban is pontosan olyan, mint a televízióban!” – hangsúlyozta a tengerészgyalogosból lett kongresszusi képviselő. Aki szerint se vele, se nélküle nem könnyű a republikánus többség helyzete Washingtonban. És ha már “az elnök egy seggfej, akkor jobb, ha a mi seggfejünk!”

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez