Áron alul kelt el Donald Trump tűzpiros Ferrarija

350 ezer dollárra számítottak, de végül is egy magát megnevezni nem kívánó vevő 270 ezer dollárért vette meg a 2007-es F430F1 Coupét Floridában egy aukción.

Talán azért kaptunk kevesebbet a vártnál, mert egy olyan elnök luxusautójáról volt szó, aki megosztja a közvéleményt – nyilatkozta az aukció szóvivője. Persze az is lehet, hogy ha maga Trump árulta volna a kocsiját, akkor nagyobb lett volna a felhajtás – fűzte hozzá.

A Ferrari ugyanis tényleg az elnöké volt négy évig, de már régen eladta. Az új tulaj hozta el az aukcióra. Trump régi autói általában jól szerepelnek az aukciókon. Például Cadillac Limousine-ja 68 261 dollárért kelt el. Ez a mostani új ár 4-7 szerese! Az elnök Lamborghini Diablója 460 ezer dollárért talált új gazdára, ez 75%-kal magasabb, mint amennyiért ma egy hasonló kocsit kapni lehet.

Eddig egyetlen elnök sem vállalkozott rá, hogy üzletet csináljon a régi autóiból, melyek érezhetően felértékelődtek azzal, hogy a tulaj ma a Fehér Házban üldögél Washingtonban. Az elnökök általában csak akkor látnak hozzá személyes tárgyaik eladásához, ha már kiköltöztek a Fehér Házból. Sőt a legtöbben általában halálukig őrizgetik a személyes tárgyaikat, melyeket aztán a család bocsát aukcióra. Reagan elnök híres cowboycsizmája így lett bombasiker: 20 ezer dollárért hirdették meg, de egy lelkes vásárló végül 199 ezer 500 dollárt fizetett érte.

Fotó: a tűzpiros Ferrari / CNN Money

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez