Senki nem akar randevúzni Irmával – tömegesen menekülnek az emberek Floridából a hurrikán elől – videó

Trump elnök 200 milliós floridai birtokát is fenyegeti Irma, ezért mindenkit megkértek, hogy hagyja el a birtokot. Irmával már megjárta Trump Saint Martin szigetén, ahol egy 17 millió dolláros birtoka van.

Súlyos károkat jelentettek onnan épp úgy, mint az egész szigetről. A francia része Saint Martinnek 95%-ban rommá vált Irma látogatása után.

A szél erőssége meghaladja a 250 kilométer per órát Florida partjainál. Saint Martin szigetén ez a szám 320 volt! Az évszázad hurrikánjának kikiáltott Irma nagy valószínűséggel a klímaváltozás következménye. Egy jeles szakértő úgy nyilatkozott erről, hogy minden egyes Celsius fok emelkedés eggyel magasabb veszélyességi fokozatot jelent hurrikánok esetében.

Trump elnök szerint nincs ilyen összefüggés. Ezért az USA kilépett a nemzetközi klímaegyezményből. A környezetvédők most nem kevés kárörömmel figyelik, hogy a téli Fehér Ház, ahogy Trump floridai birtokát becézik Mar-a-Lagóban, épp úgy Irma áldozata lehet, mint az amerikai elnök birtoka Saint Martin szigetén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez