Irma nem kegyelmez – totálkár a hurrikán nyomában / videó

Irma ötös erősségű hurrikán volt, amikor lecsapott a Karib-tengeren, Florida partjait már “csak” négyes erősséggel fenyegeti. A becslések szerint 120 milliárd eurós kárt okozhat.

Ez akkor derült ki, amikor felmérték a károkat Saint Martin és Saint Barthelemy szigetén. 1,2 milliárd euró jött ki a két kis szigetre! A Karib-tengeren Irma 19 ember vesztét okozta.

Floridában több mint 6 millió embert telepítettek ki és a hírek szerint megkezdődött a fosztogatás. Saint Martin holland felén a hadsereg vette át az irányítást, hogy leszámoljon a fosztogatókkal. A megelőző hurrikán, a Harvey 180 milliárd dolláros kárt okozott Texasban és az USA más részein. Az összeg azért ilyen magas, mert Houston, az USA negyedik legnagyobb városa is a hurrikán áldozata lett.

Harvey és Irma után jött José. Saint Martin és Saint Barthelemy szigetén fellélegeztek, mert őket ez a hurrikán elkerülte. Pedig óriási károktól tartottak, elsősorban amiatt, hogy a katasztrófavédelem összeomlott a két kis – részben Franciaországhoz, részben Hollandiához tartozó – szigeten a Karib-tengeren.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez