Pedofil botrányba bukott bele a kormány Izlandon

Ötéves korától folyamatosan megerőszakolta nevelt lányát egy férfi Izlandon. A kislány tizenkét éves volt, amikor a pótpapa lebukott és börtönbe került. A pedofil pótpapa hosszabb időt töltött börtönben, majd szabadlábra került.

Kérte befolyásos barátját: intézze el neki az erkölcsi bizonyítványt. Ez Izlandon azt jelenti, hogy nem törlik az életrajzból a börtönbüntetést, de erkölcsileg rehabilitálják az illetőt, vagyis lehet például közalkalmazott. A befolyásos barát az ajánlólevelet meg is írta és a pedofil pótpapa reménykedni kezdett. A befolyásos barát ugyanis nem volt más, mint a miniszterelnök édesapja!

A kormányfő igyekezett titkolni a kínos levelet, mely lehetővé tette volna egy pedofil tettesnek, hogy újra gyerekek közé kerüljön. De Izland kis ország, szinte mindenki ismer mindenkit. Ráadásul Izlandon kormánykoalíció működik, mely három egymást mérsékelten kedvelő pártból áll. Az egyik kiszagolta a kínos ügyet és közölte: nem támogat olyan miniszterelnököt, akinek apja pedofilokat engedne újra vissza a közszolgálatba! Az pedig külön felháborítja, hogy a kormányfő hónapok óta tudott a kínos levélről, de nem sietett azt közzétenni. Sőt tagadta annak a létezését is. Így a kormánynak most mennie kell, mert megszűnt a többsége Európa legrégebbi parlamentjében.

Nem sok időt töltött a hatalomban a kormány. Kilenc hónap után távozik. Az előző kabinet a Panama-papírok korrupciós ügybe bukott bele. Tényfeltáró újságírók egy nemzetközi csoportja hosszú listát tett közzé azokról a politikusokról, akik adócsalók a saját hazájukban, ahol ők maguk az adófizetők pénzen élnek. A lista hosszú volt, de belebukni csak nagyon kevesen buktak bele. Izland viszont Európa legrégibb demokráciájaként az az ország, ahol erkölcsi vagy korrupciós botrányba belebukhat egy kormány. A tervek szerint novemberben tartják meg az új választást Izlandon, ahol egy kínos pedofil botrány vetett véget a koalíciós kormányzásnak.

Fotó: Reykjavik / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez