Kasszasiker a kínai Rambo, aki megmenti Afrikát a gonosz fehérektől

719 millió eurós rekordbevételt ért el Kínában a Wolfwarrior 2 (Farkasharcos 2) című film, melynek főszereplője nem más, mint Lej Feng, a szuperkommandós, akinek szíve és humora is van.

Korábban a hadsereg elitegységében szolgált, de kirúgták, mert összeverekedett korrupt rendőrökkel. Bánatában Afrikában kezd új életet. Mit kell látnia?

A polgárháborúban a korrupt fekete oligarchák fehér zsoldosokat uszítanak rá egy kínai vállalkozásra, ahol sok derék afrikai keresi meg a mindennapi kenyerét. Az összecsapás elkerülhetetlen a fehér zsoldosvezér és kínai szuperkommandós között. Természetesen a kínai Rambo győz, aki aztán a kínai zászló alatt a kikötőbe vezeti a népet. A főgonoszt Frank Grillo játssza, a kínai Rambo Vu Csing, aki egyben a rendezője is a filmnek.

Miért olyan nagy siker ez a Mennyei Birodalomban, hogy árnyékba borítja a nagy amerikai szuperprodukciókat is? Egyrészt mert a látványtechnika eléri, sőt felül is múlja Hollywoodot. Aztán pedig itt a nemzeti érzelmű kínai főhős, aki megmenti Afrikát a brutális fehérektől. 2011 tavaszán a kínai közvéleményt sokkolta, hogy Líbiából ki kellett menekíteni az egész kínai kolóniát. Több mint 35 ezer embert vittek a kínai hajókra. Az egész akciót a kínai kommunista párt harmadik számú vezetője irányította, aki jelenleg a parlament elnöke.

Jelenleg többmillió kínai él és dolgozik Afrikában. A fekete földrész első számú gazdasági partnere Kína. Amely első külföldi katonai támaszpontját Afrikában szerezte meg. Nemrég hadgyakorlatot rendeztek Dzsibutiban, az elsőt, melyet a kínai haderő külföldön tartott. Mindezt a Szuezi-csatorna közelében. Az üzenet világos: a kínai Rambo a jövő embere, a fehérek, akik brutálisan kizsákmányolták a feketéket, bukásra vannak ítélve. A rendszeresen felbukkanó kínai zászló eszébe juttatja a kínaiaknak azt, ami be van írva az útlevelükbe: nem vagy egyedül külföldön sem, mert mögötted áll az anyaország, mely erős nagyhatalom.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez