Még ötven év és nyer az iszlám

Jelenleg a kereszténység az első, 2050-ben körülbelül azonos lesz a két vallás követőinek a száma. 2070-ben már egyértelműen az iszlám követői lesznek az első helyen. Ezt jósolja a Pew intézet, mely közzétette jelentését a világ vallási helyzetéről.

A muzulmán családokban átlagosan 3,1 gyerek születik, a keresztényekben 2,7- ez a jelenlegi arány változhat, de az iszlám javára- állítja a jelentés. Az iszlám vallás olyan országokban meghatározó jelentőségű, ahol nagyon sok a fiatal. Ennek következtében a jövőben fokozódik a különbség az iszlám javára. 2050-ben nagyjából hasonló lesz a két vallás követőinek a száma a világban : 2,8-2,9 milliárd. /Jelenleg ez 2,2 milliárd keresztény és 1,9 milliárd muzulmán./ Ez az arány el fog tolódni a muzulmánok javára- csak az a kérdés mennyire. Afrikában és a Közel Keleten valamint a hindusztani félszigeten várható a legnagyobb népességnövekedés. Itt többségben vannak már ma is a muzulmánok. Ráadásul a keresztények jelenléte a Közel-Keleten, ahol magas a népszaporulat, csökkenőben van.
Így is Fekete-Afrika adja majd a keresztény népesség 40%-át 2070-ben. India lesz a legnépesebb muzulmán állam annak ellenére, hogy az iszlám követői itt kisebbségben vannak. Indonéziában viszont kisebb a népszaporulat, ezért elveszíti rangját: 2070-ben már nem ez lesz a legnépesebb iszlám ország. A jelentés persze úgy készült, hogy ne vette figyelembe Kína szerepét /1,4 milliárd lakos.. A világ jelenleg legnépesebb országa hamarosan átadja a helyét Indiának, de továbbra is nagyon fontos szereplője lesz a világnak. Vallási statisztikái viszont megbízhatatlanok. Mind a keresztények mind pedig az iszlám követőinek a számát illetően igen eltérő becslések vannak. A keresztények számát 15-20 millióra, az iszlám követőiét 50-60 millióra becsülik a Mennyei Birodalomban. Ez elenyésző szám az 1,4 milliárd lakos között, de a világ statisztikai adatai miatt lehet fontos- állapítják meg a Pew jelentés készítői, akik szerint az iszlám közösség 2070-re egyértelműen a világ első számú vallási csoportja lesz a világon.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez