Két év börtön az anyának, aki pénzt küldött terrorista fiának

Összesen 2.800 eurót küldött a 43 éves anya, Nathalie Haddadi a fiának, aki Franciaországból először szülei szülőföldjére, Algériába, majd onnan Malajziába ment.

Aztán következett az Iszlám Állam Szíriában és Irakban. Végül az anya, aki egyébként kereskedelmi tanácsadó Elzászban, hírt kapott arról, hogy 21 éves fia “életét áldozta a dzsihád során valahol az Iszlám Állam területén.”

A bírói ítélet szerint az anyának nem kell azonnal börtönbe mennie. Hagynak időt a fellebbezésre és közben folytatódik a házi őrizet. Az anya kisebbik fiát egyéves felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság. A legsúlyosabb büntetést a dzsihádharcos legjobb barátja kapta. Neki hároméves börtönbüntetését azonnal meg kell kezdenie. A jóbarát együtt űzte a drogdíler mesterséget a dzsihádharcossal Franciaországban.

Miután a börtönben a későbbi dzsihádharcos radikális nézeteket kezdett el terjeszteni, ezért arra ítélték, hogy nem hagyhatja el Franciaország területét. Anyja viszont elrejtette útlevelét, a jóbarát pedig a drogpénzekből fedezte a szökést. Így válhatott “mártírrá” az Iszlám Államban. A védőügyvéd azt hangsúlyozta, hogy ez precedens értékű per és ítélet, hiszen sok hasonló család van Franciaországban, mely támogatja dzsihádharcos fiát az Iszlám Államban vagy másutt.

Fotó: Nathalie Haddadi / RMC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez