Hogyan ölette meg féltestvérét az ifjú diktátor?

Ennek kellene kiderülne a bíróságon Malajziában, ahol a gyilkosság két végrehajtója ül a vádlottak padján. Egy fiatal indonéz és vietnami nő, akik VX idegméreggel végeztek Kim Dzsongnammal, az ifjú diktátor külföldön élő féltestvérével.

Kim Dzsongun bátyja Makaón élt, miután Észak-Koreában apja alkalmatlannak nyilvánította őt a trónra. Fiatalabb féltestvére, Kim Dzsongun 2011-ben került hatalomra Észak-Koreában és azonnal hullani kezdtek a fejek. Az ifjú diktátor a legközelebbi rokonait sem kímélte.

Kim Dzsongnam is féltette az életét. A kínaiak védelme alá helyezte magát. A pekingi titkosszolgálat figyelmezetette: csak Kínában tudják őt megvédeni, külföldön nem. Kim Dzsongnam ennek ellenére Malajziába ment, ahol a repülőtéren érte a végzetes támadás. Húsz perces szörnyű agónia után a méreg végzett vele. A két nő, aki az arcára loccsintotta a mérget, mégis ártatlannak vallotta magát a bíróság előtt Malajziában. Arra hivatkoznak, hogy őket beugratták: azt hitték, hogy egy televíziós valóság show-ban szerepelnek. Ennek ellentmond, hogy a merénylet után percekig mosták a kezüket a mosdóban, vagyis tisztában voltak vele: halálos mérget fröccsentettek a szerencsétlen áldozat arcába.

Az igazi felelősök, az észak-koreai titkosszolgálat emberei rögtön a merénylet után távoztak Malajziából. Így valószínűleg sohasem fogjuk megtudni: hogy tervelték ki és szervezték meg az ifjú diktátor féltestvérének meggyilkolását Malajziában? Miért ölette meg az ifjú diktátor a féltestvérét? Mert attól félt, hogy a kínaiak puccsot szerveznek ellene, és a trónra Kim Dzsongnamot ültetik. Mi lesz a két nővel, akik végrehajtották a gyilkosságot Malajziában? Őket halálra ítélheti a bíróság, de ez aligha okoz álmatlan éjszakákat az ifjú diktátornak, aki legközelebbi hozzátartozóit is szemrebbenés nélkül teszi el láb alól Észak-Koreában vagy akár külföldön.

Fotó: a vietnami tettes / Reuters

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez