Így tanulnak a nők vezetni Szaúd-Arábiában

Alig egy héttel azután, hogy a király rendeletet adott ki arról, hogy a jövő évtől eltörlik a világon egyedülálló autóvezetési tilalmat, egyre több férj tanítja vezetni a feleségét.

Vagy apa a lányát, mert autósiskolák még nincsenek a nőknek. A Twitterről vett fotón látható Fejszál BaDugais azt írja: “elkezdtem tanítani a feleségemet vezetni egy biztonságos és zárt helyen, törvényesen“.

screenshot_3

Az uralkodói rendelet értelmében 2018 júniusára kell mindent előkészíteni a változás bevezetéséhez. A rijádi Szaúd Király Egyetem már közölte, hogy 4.500 parkolóhelyet létesít a nőknek. Közben az is publikussá vált, hogy az eddigi szigorú tiltás dacára több mint 6 ezer szaúdi nőnek van már jogosítványa – persze mindannyian külföldön szerezték meg a papírt.

Magában a királyságban elsőként a Núra hercegnőről elnevezett egyetem nyit autósiskolát a hallgatóinak. Az intézménynek Rijádban és az ország más pontjain 60.000 diákja van és miután mind nők, várhatóan hatalmas lesz az érdeklődés.

egyetem

Az autógyártó cégek pedig már most versengenek egymással, hogy kinek sikerül meghódítani közülük az új, szakértők szerint nem is kicsi: 9 milliós piacot. A Bloomberg arról ír, hogy a Ford már az első nap hirdetésben köszöntötte a szaúdi nőket, üdv a sofőrülésben felirattal.

ford

De nem maradt le nagyon a Nissan

nissan

a Toyota

screenshot_1

vagy a Lexus sem.

screenshot_2

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez