A gének magyaráznák meg a vérfürdőt Las Vegasban?

A gyilkos nyugdíjas papája az USA egyik legkeresettebb bűnözője volt a maga idején.

Szerepelt az FBI 10 legkeresettebb bűnözőjének listáján. Nem is akármiért: bankrablásokért börtönbe került, de onnan megszökött. Amikor Las Vegasban elkapták, akkor el akarta ütni az egyik rendőrt. Mire az rálőtt és így állította meg. Visszakerült a börtönbe Benjamin “Big Daddy” Paddock, a mostani vérfürdő tettesének papája. Aki amikor kiszabadult, vallásos szerencsejátéktermet üzemeltetett nyugdíjasok számára. Látszólag átlagos amerikai üzletember volt, de az FBI úgy jellemezte őt: veszélyes, mert fegyvere van, amit használni is szokott.

Apa és fia nem sok időt töltött egymással, mert a mama igyekezett megóvni fiát édesapja nem éppen törvénytisztelő világától. Közvetlen hatás tehát nem valószínű, de egyes találgatások szerint a génekben lehet a rossz örökség. “Maga a gonosz cselekedett Las Vegasban” – mondta Trump elnök, aki szerdán a kaszinóvárosba látogat. Ahol a kaszinótulajdonosok bánatosak, mert a részvényeik értéke csökkent. Nem úgy a fegyvergyárosoké. Az ő részvényeik szépen emelkednek a tőzsdén New Yorkban.

Bár a demokrata ellenzék a lőfegyverek korlátozását javasolja, de a republikánus többség, élén Trump elnökkel hallani sem akar arról, hogy a vérfürdő miatt szigorítsanak a szabályokon. Sőt olyan törvényjavaslatot készítenek elő Washingtonban, mely lehetővé tenné az amerikai polgárok számára, hogy olyan államokban is hordhassanak fegyvert, ahol az most tiltott, mint például Kaliforniában. A gyilkos nyugdíjas állítólag azért élt Nevadában, mert itt semmi sem korlátozta a fegyver- és lőszervásárlást.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez